Nyheter

Tis 16 jan 2024

Lurad på nätet?

Har du blivit lurad av bedragare på nätet?

Föreningen mot nätbedrägerier har skaffat en ny webbplats. Där finns information och hjälp till dig som blivit av med pengar på ditt konto eller fått en prenumeration på en tjänst som du inte beställt.

Fre 12 maj 2023 kl 12:00

Bokför med Webman

Nya versionen av webb-appen Accounts

I nya Accounts version 3 kan man filtrera för bättre översikt, exportera filtrerade data, för att t ex importera dem till ett annat konto. Arbetar du i Excel? Inga problem! Exportera till Excel, bearbeta och importera sedan tillbaka till WebMan igen.

Mån 27 feb 2023 kl 13:00

Uppdaterad mallhantering

Tydligare förklaringar och översiktbilder.
Lör 18 feb 2023

Font Awesome åker ut!

bs-icons.jpg
Efter lång och trogen gratistjänst byts ikonerna i Font Awesome ut mot Bootstraps egna.

Bootstrap har tagit tid på sig att bygga upp sitt bibliotek med ikoner - vilket man kan förstå. Det gäller ca 1800 stycken! I ett avancerat system som WebMan används knappt en tiondel av dessa, men på ett flertal hundra ställen, till största delen på administrationssidor.

De nya Bootstrapikonerna är mer sofistikerade, men ändå gratis att använda. WebMan har nu också en egen, framtidssäkrad Klass som hanterar alla dessa ikoner och kan nu enkelt byta ikonbibliotek eller kombinera flera olika för att plocka russinen ur kakan.

Fre 11 nov 2022 kl 15:00

WebMan Seminarium

webman2.jpg

Vikingshill, Nacka, Stockholm

Det första seminariet i WebMan. Genomgång och frågestund. Praktiska övningar.

Tor 18 aug 2022

Ernryd Musik i WebMan

ernryd.jpg
Ett stycke svensk musikhistoria!

Den kände jazzmusikern/kompositören/legenden Bengt Ernryd har nu äntligen skaffat sig en ordentlig webbplats i WebMan. Läs om hans stora produktion och ta del av massor av musik.

Mån 18 jul 2022

Jazzsångerska med klass

tess.jpg
En av Sveriges bästa sångerskor har en WebMan-site!

Med ett omfattande kalendarium presenterar sig den begåvade sångerskan Tessan Milveden på webben nu med hjälp WebMan.

Lör 25 jun 2022

WebMan följer Ubuntu

ubuntu.jpg
Versionsnummer med samma utvecklingscykel som Ubuntu-Linux.

WebMan utvecklas konstant och uppdateras i stort sett dagligen. Men för att synkronisera bättre har vi beslutat att följa Ubuntu-Linux utvecklingscykel med två versionsnummer per år, i april och oktober. Versionsnumret består nu av årtal och månad. Eventuella mindre uppdateringar i tredje led. Från och med april 2022 heter WebMans version således 22.4 och i oktober blir det 22.10.

Senaste versionen av WebMan innehåller förbättrade export/import-funktioner för kalendrar och bloggar, nya och förbättrade, mer flexibla mallar, ytterligare möjligheter för att kontrollera design inom mallar mm.

Lör 2 apr 2022

Ny app i WebMan

Bevaka andra webbplatser med URL monitor.

Nya URL monitor är en enkel app för övervakning av webbplatser. Med den lägger man först in länkar till de webbplatser man vill bevaka. Kontrollerna sker sedan med jämna tidsintervaller och notifieringar med respons- och felkoder skickas via mail om de inte fungerar som de ska.

Tis 15 feb 2022

Nya WebManualen

1_webman_doc.jpg
Nu finns den kompletta WebManualen för WebMan 21.